Merlijn Chardon Multiphase Dryers bij Uitreiking Beste Food & Agri Start-up 2023

Winnaar beste Food & Agri Start-up 2023

Uitreiking beste Food & Agri Start-up 2023

Afgelopen donderdag 30 maart vond de uitreiking van Agrarisch Ondernemer van het jaar 2023 plaats én die avond leidde ook een nieuwe subcategorie in: de uitreiking voor beste Food & Agri Start-up 2023. In die laatste categorie was Multiphase Dryers, van Eiwitcampusdeelnemer Merlijn Chardon, genomineerd.

Deze verkiezing wordt georganiseerd door Boerderij, FoodAgribusiness, Groenten & Fruit Actueel en Pluimveehouderij. Multiphase Dryers ontwikkelt sinds 2018 op de Eiwitcampus een droogtechniek gebaseerd op het gebruik van laagwaardige restwarmte. De concurrentie was echter ook sterk en Merlijn omschreef dit zelf als volgt: “Zo veelzijdig als de Agrifoodsector is, zo veelzijdig zijn de oplossingen om voedselverspilling tegen te gaan. Drie van die oplossingen zijn door de verkiezing “Beste Agrifood start-up 2023” genomineerd en toevalligerwijs sluiten alle drie mooi op elkaar aan in de verwerkingsketen van een typisch Hollands gewas, de aardappel.”

Lars, Martijn en Stefan Flikweert uit Ouwerkerk zijn op 30 maart verkozen tot de Beste Food&Agri Start-up 2023, gefeliciteerd! Met hun start-up Flikweert Vision Technologies ontwikkelden ze een optische sorteermachine voor (poot)aardappelen die zichzelf via artificial intelligence verbetert.

Al met al een een mooie avond, waarin 8 topondernemers hun ideeën uit, met en voor de sector én maatschappij presenteerden!