Twee deelnemers van Eiwitcampus Beers in Food100!

Multiphase Dryers én Basic Theory staan in de Food100 van 2023! De Food100-lijst is een lijst die bestaat uit 100 verduurzamers, vernieuwers en aanjagers die ons voedselsysteem verbeteren en bijdragen aan het oplossen van onze klimaat- en voedseluitdagingen. Jaarlijks stelt een onafhankelijke jury deze lijst samen van de gevestigde leiders en aanstormende talenten uit de gehele voedselketen; 50 changemakers van onder de 35 jaar en 50 gamechangers van boven de 35 jaar. Door deze mensen een podium te bieden en de lijst publiekelijk te maken, hebben de voedselveranderaars op en buiten de lijst de mogelijkheid om met elkaar nog meer impact te maken.

Onze partner AgriFood Capital heeft samen met Food Hub, Food Inspiration en Slow Food Youth Network het initiatief genomen om de voedselveranderaars een steuntje in de rug te geven, zodat ze doorzetten en doorgaan. Dit doen ze samen met partners Rabobank, Food Impactors Summit en BO Akkerbouw en de onafhankelijke juryleden. We hebben namelijk de jonge én de oudere generatie nodig voor verandering. De voedselveranderaars worden gekozen op basis van vier criteria: daadkracht, innovativiteit, people & planet & profit en als laatste delen (van kennis, netwerk en inzichten). Uit de gehele lijst wordt nog een Foodheld van 2023 gekozen.

Wij zijn als Eiwitcampus Beers natuurlijk ontzettend trots op onze deelnemers! Deze nominatie is een mooie waardering voor het innovatieve werk dat zij doen. AgriFood Capital maakte twee mooie video’s om Merlijn Chardon (Multiphase Dryers) en Do Bongers (Basic Theory Fine Fermented Foods) te verrassen met hun nominatie.