Partners & deelnemers

Welkom op de Eiwitcampus!

Op de Eiwitcampus is alle ruimte voor ontwikkeling en verwerking van diverse bronnen van plantaardige en dierlijke eiwitproductie als lupinen, hop, boekweit, Nedersoja, algen, insecten en zelfs slakken. Daarnaast biedt de Eiwitcampus ook mogelijkheden voor innovatie, onderzoek en de teelt van “oude”, herontdekte eiwitbronnen. Om economische of zelfs politieke redenen zijn diverse vlinderbloemigen, waaronder bepaalde variëteiten aan bonen en erwten, namelijk uit het voedsellandschap verdwenen. Deze gewassen leveren niet alleen een hoge voedingswaarde, zelfs al in onbewerkte vorm, maar zij binden ook stikstof uit de lucht. Kringloop in de praktijk!

Zo dient de Eiwitcampus een doel, waarvan ook jouw organisatie deel kan uitmaken. Of je nu op zoekt bent naar een kantoor, vergaderruimte, bedrijfs- of opslagruimte, een laboratorium voor onderzoek of juist productiegrond om proeven op te doen. Eiwitcampus Beers biedt start-ups, scale-ups én gevestigde bedrijven talloze mogelijkheden om te experimenteren, ondernemen, en zich verder te ontwikkelen! Heb je een idee dat innovatief is binnen de agro-food sector, maar heeft het niet direct met eiwitproductie te maken? Ook dan ben je welkom!

Ga jij graag aan de slag in een inspirerende, landelijke omgeving met een rijke landbouwhistorie en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens contact met ons op!

Ingang Eiwitcampus Beers

 

Agro Proeftuin de Peel

AgriFood Capital en AgroProeftuin de Peel

Hoewel Eiwitcampus Beers een particulier initiatief is, hebben wij vanaf het eerste uur van ons bestaan een prettige samenwerking met AgriFood Capital en AgroProeftuin de Peel. Onze gezamenlijke ambitie, het bouwen aan een toekomstbestendige landbouw in onze provincie Noord-Brabant, verbindt ons. Praktisch streven wij naar een samenwerking en wisselwerking met AgroProeftuin de Peel, waarbij ondernemers de kans krijgen om innovaties in agro-food te ontwikkelen die bijdragen aan een circulair landbouwsysteem.

Agropolis

“Samen sterker staan in een wereld die om verandering vraagt”
Dat is waar Agropolis als incubator en bedrijvensite voor agrofood voor gaat. Gevestigd in Kinrooi, net over de grens in Belgisch-Limburg, ligt een agrarisch bedrijventerrein dat de vragen van morgen probeert te beantwoorden. Niet alleen met vierkante meters in het bedrijvenpark waar bedrijven zich kunnen vestigen, maar ook met vierkante kilometers aan testveld om nieuwe ontwikkelingen uit te proberen én door hun partners en ‘bewoners’ op de hoogte te houden van nieuwe trends en mogelijkheden zoals precisielandbouw, milieuvriendelijke ongediertebestrijding.

aa

Arista Bee Research

De honingbij sterft massaal. Vaak worden pesticiden als dé oorzaak aangewezen, maar volgens Arista Bee Research wordt die bijensterfte vooral veroorzaakt door een parasiet: de Varroa destructor mijt. Daarom kweekt Arista Bee Research bijenvolken die zelf de mijten uit de volken verwijderen en zo Varroa-resitent worden.

Basic Theory

Oprichter Do Bongers heeft na een succesvolle brouwerscarrière besloten het roer om te slaan. Van het fermenteren naar bier in een glas gaat ze naar fermenteren van groenten tot iets heerlijks op je bord.

Door natuurlijke fermentatie transformeert Basic Theory rauwe groenten en fruit in heerlijke, gezonde en uitzonderlijke producten. Zij geloven dat je met de magie van fermentatie (gisting) niet alleen smaakvolle bieren kunt brouwen, maar dat je met fermentatie de wereld een betere, duurzamere en gezondere plaats kunt maken. Ze willen met hun gefermenteerde groenten en fruit iedere dag beter – en lekkerder – maken.

Basic Theory

BrabantHop

Giel Bongers van BrabantHop wil samen met zijn team Nederlandse brouwers helpen om hun mooie bieren te brouwen met Nederlandse Hop. Steeds meer consumenten hechten namelijk belang aan lokale producten en een korte keten spreekt tot de verbeelding. BrabantHop biedt het breedste assortiment van Nederlands geteelde hop aan in zowel pellets als bloemen. Voor bieren met een goed verhaal en een goed gevoel.

Multiphase Dryers

Van aardappelstoomschillen tot taugévliesjes en van tarwezetmeel tot bierbostel; de agrifoodsector kent vele bederfelijke ‘natte reststromen’ die nu het best als nat veevoer worden benut. Deze reststromen, boordevol voedingsstoffen als vezels en eiwitten, eindigen nu regelmatig in een co-vergister. Door ze te drogen, zijn ze geschikt als ingrediënt voor voeding of krachtvoer en daarmee een vervanging voor voedingsgewassen. Multiphase Dryers ontwikkelt een droger die met laagwaardige restwarmte uit de F&B sector kan worden aangedreven, om zo ter plaatse een betaalbaar droog product uit reststromen te produceren.

ReByCo

Tijdens de productie van levensmiddelen en diervoeding ontstaan er reststromen die vaak nog waardevolle functionele nutriënten bevatten, die als basis kunnen dienen voor nieuwe producten. ReByCo (Recycle By-product Company) brengt reststromen in kaart, structureert ze in duidelijke profielen en verhoogt de waarde door ze te koppelen aan de geschikte afnemer. Op deze wijze verhogen wij de circulariteit en waarde van reststromen.

Zon in Landschap


Het Nationaal Consortium Zon in Landschap is sinds begin 2018 actief om partijen die zich
bezighouden met zon in landschap bijeen te brengen om tot een betere afstemming te komen en een
beter zicht op de (nabije) toekomst te krijgen. Daartoe werken wetenschappers, projectontwikkelaars,
financiële dienstverleners, ontwerpers, adviseurs, kennisinstellingen en overheid eendrachtig samen.