Partners & deelnemers

Welkom op de Eiwitcampus!

Op de Eiwitcampus is alle ruimte voor ontwikkeling en verwerking van diverse bronnen van plantaardige en dierlijke eiwitproductie als lupinen, hop, boekweit, Nedersoja, algen, insecten en zelfs slakken. Daarnaast biedt de Eiwitcampus ook mogelijkheden voor innovatie, onderzoek en de teelt van “oude”, herontdekte eiwitbronnen. Om economische of zelfs politieke redenen zijn diverse vlinderbloemigen, waaronder bepaalde variëteiten aan bonen en erwten, namelijk uit het voedsellandschap verdwenen. Deze gewassen leveren niet alleen een hoge voedingswaarde, zelfs al in onbewerkte vorm, maar zij binden ook stikstof uit de lucht. Kringloop in de praktijk!

Zo dient de Eiwitcampus een doel, waarvan ook jouw organisatie deel kan uitmaken. Of je nu op zoekt bent naar een kantoor, vergaderruimte, bedrijfs- of opslagruimte, een laboratorium voor onderzoek of juist productiegrond om proeven op te doen. Eiwitcampus Beers biedt start-ups, scale-ups én gevestigde bedrijven talloze mogelijkheden om te experimenteren, ondernemen, en zich verder te ontwikkelen! Heb je een idee dat innovatief is binnen de agro-food sector, maar heeft het niet direct met eiwitproductie te maken? Ook dan ben je welkom!

Ga jij graag aan de slag in een inspirerende, landelijke omgeving met een rijke landbouwhistorie en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens contact met ons op!

Ingang Eiwitcampus Beers
eWoodz

eWoodz

Bij eWoodz geloven ze in groen én circulaire innovatie. Zelf bijdragen aan een groenere wereld en dat mogelijk maken voor iedereen is hun missie! Met innovatieve wormenhotels bieden ze gereedschap voor een groene toekomst. Dit is niet alleen leuk, maar verdient zich op vele vlakken terug. Iedereen heeft keukenafval dat je met het wormenhotel zelf kunt omzetten in zwart goud. Wanneer je je afval ziet veranderen in vitale aarde voor je eigen rekje met verse tuinkruiden, je eigen appelboom of kamerplant, ervaar je dat jouw aarde leeft!

AgriFood Capital en AgroProeftuin de Peel

Hoewel Eiwitcampus Beers een particulier initiatief is, hebben wij vanaf het eerste uur van ons bestaan een prettige samenwerking met AgriFood Capital en AgroProeftuin de Peel. Onze gezamenlijke ambitie, het bouwen aan een toekomstbestendige landbouw in onze provincie Noord-Brabant, verbindt ons. Praktisch streven wij naar een samenwerking en wisselwerking met AgroProeftuin de Peel, waarbij ondernemers de kans krijgen om innovaties in agro-food te ontwikkelen die bijdragen aan een circulair landbouwsysteem.

 

Agro Proeftuin de Peel
aa

Arista Bee Research

De honingbij sterft massaal. Vaak worden pesticiden als dé oorzaak aangewezen, maar volgens Arista Bee Research wordt die bijensterfte vooral veroorzaakt door een parasiet: de Varroa destructor mijt. Daarom kweekt Arista Bee Research bijenvolken die zelf de mijten uit de volken verwijderen en zo Varroa-resitent worden.

Basic Theory

Oprichter Do Bongers heeft na een succesvolle brouwerscarrière besloten het roer om te slaan. Van het fermenteren naar bier in een glas gaat ze naar fermenteren van groenten tot iets heerlijks op je bord.

Door natuurlijke fermentatie transformeert Basic Theory rauwe groenten en fruit in heerlijke, gezonde en uitzonderlijke producten. Zij geloven dat je met de magie van fermentatie (gisting) niet alleen smaakvolle bieren kunt brouwen, maar dat je met fermentatie de wereld een betere, duurzamere en gezondere plaats kunt maken. Ze willen met hun gefermenteerde groenten en fruit iedere dag beter – en lekkerder – maken.

Basic Theory

BrabantHop

Giel Bongers van BrabantHop wil samen met zijn team Nederlandse brouwers helpen om hun mooie bieren te brouwen met Nederlandse Hop. Steeds meer consumenten hechten namelijk belang aan lokale producten en een korte keten spreekt tot de verbeelding. BrabantHop biedt het breedste assortiment van Nederlands geteelde hop aan in zowel pellets als bloemen. Voor bieren met een goed verhaal en een goed gevoel.

Multiphase Dryers

Van aardappelstoomschillen tot taugévliesjes en van tarwezetmeel tot bierbostel; de agrifoodsector kent vele bederfelijke ‘natte reststromen’ die nu het best als nat veevoer worden benut. Deze reststromen, boordevol voedingsstoffen als vezels en eiwitten, eindigen nu regelmatig in een co-vergister. Door ze te drogen, zijn ze geschikt als ingrediënt voor voeding of krachtvoer en daarmee een vervanging voor voedingsgewassen. Multiphase Dryers ontwikkelt een droger die met laagwaardige restwarmte uit de F&B sector kan worden aangedreven, om zo ter plaatse een betaalbaar droog product uit reststromen te produceren.