Over Eiwitcampus Beers

Over de Eiwitcampus

Het creëren van een inspirerende, laagdrempelige werkplek en broedplaats voor startende én gevestigde ondernemers uit de agro-food sector, dat is waar Eiwitcampus Beers zich op toelegt.

Het bieden van gelegenheid voor de ontwikkeling van nuttige, praktische toepassingen in een veranderend voedsellandschap, dat is waar wij in Beers voor staan. Eiwitcampus faciliteert, begeleidt en vormt de paraplu waaronder ontwikkeld kan worden.

Circulaire landbouw

Wist je dat het stuifmeel dat honingbijen verzamelen en van bloem naar bloem verplaatsen, veel eiwit bevat? En dat bierbostel als reststroom van het bierbrouwproces als hoogwaardig, eiwithoudend veevoer wordt gebruikt? Dit zijn zo maar twee voorbeelden van activiteiten op onze Campus waaraan je niet zo snel aan denkt bij de begrippen ‘eiwitproductie’ en ‘circulaire landbouw’! Eiwitcampus Beers heeft als doelstelling om meerwaarde te creëren, samen met alle betrokken partijen wat betreft plantaardige en dierlijke eiwitproductie. Een betere benutting van reststromen hoort daar uiteraard ook bij, passend op het platform van kringlooplandbouw.

Eiwitcampus Beers werkt inmiddels samen met een groeiend aantal partners. Ieder met eigen, maar vooral ook met gezamenlijke ambities richting circulaire landbouw. De deelnemers op de Campus worden al snel onze partners, zoeken elkaar op, en weten als gevolg daarvan ook het eigen bedrijfsmodel te versterken. In je ambities als toekomstig deelnemer denken wij graag met je mee, zowel op praktisch, bouwtechnisch en theoretisch gebied. Uiteraard verbinden wij je ook graag met andere, enthousiaste deelnemers op de Campus of met kennisinstellingen en organisaties die je kunnen ondersteunen bij het realiseren van je ambities.

Meer dan alleen landbouw

Eiwitcampus Beers heeft meer plannen! Naast de faciliterende functie op landbouwinnovatiegebied wordt er op termijn een volledige Campus ontwikkeld, waar gewerkt, gewoond en gerecreëerd wordt. Eiwitcampus blijft daarbij een toegankelijk concept op een mooie, landelijke locatie in het Land van Cuijk waar iedereen zich snel thuis voelt en waar waardevolle kennis op het gebied van voedselproductie wordt gedeeld. De Campus op zichzelf fungeert vooral als voorbeeld van een nieuw, circulair productielandschap op kleine schaal. Daarnaast wil de Campus laten zien dat de getoonde innovaties bestaansrecht hebben op grotere schaal. Als opstap van ontwikkeling naar productie van een product of dienst ben je daarom op Eiwitcampus aan het juiste adres! Heb je een goed idee op educatiegebied of zoek je als organisatie ruimte voor een cursus en/of vergadering, ook dan gaan we graag met je in gesprek.

Kunnen we jou en je organisatie ook verwelkomen op Eiwitcampus Beers?

Ontstaan van de Campus

Ontwikkelen, innoveren en verbinden, dat hebben de initiatiefnemers van het concept Eiwitcampus Beers gemeenschappelijk. Beiden in het Peelgebied opgegroeid, dus pionieren en het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en kansen is hen niet vreemd. Marco en Dim vonden elkaar in het ambitieuze plan van eigenaar Marco om het voormalige K.I. station en Veeteelt-museum in Beers te transformeren tot een opleidings-, onderzoeks-, en productiecentrum op het gebied van eiwitproductie en circulaire landbouw. De achtergrond vanuit de landbouw die zowel Marco als Dim bezitten, zetten zij nu graag in om innovaties in agro-food te faciliteren en begeleiden. Marco wat meer op een praktische wijze als ontwikkelaar/bouwer en Dim juist als verbindende factor tussen bedrijven en organisaties. Met behoud van het goede wat de landbouw door de jaren heen gebracht heeft, willen zij in Beers een nieuwe generatie alle ruimte geven om opnieuw te pionieren.