Over Eiwitcampus Beers

Het doel van de Eiwitcampus

Eiwitcampus Beers biedt een laagdrempelige werkplek voor de startende én de gevestigde ondernemer uit de agro-food sector. Of je nu als echte startup aan de slag wilt, of dat je van de ontwikkelingsfase van een product of dienst door wilt groeien naar een eerste echte lancering daarvan; Wij faciliteren, begeleiden en vormen de paraplu waaronder ontwikkeld kan worden.

Eiwitcampus wil samen met haar partners en deelnemers niet alleen innoveren op het gebied van dierlijke en plantaardige eiwitproductie, maar ook een rol spelen in de benutting van reststromen. Dit in lijn met de huidige eiwittransitie, maar ook passend op het platform kringlooplandbouw. Kijkt u met ons mee?

Circulaire landbouw

Eiwitten zijn de bouwstenen van ons lichaam en vormen samen met vetten en koolhydraten de hoofdbestanddelen van onze voeding. Omdat eiwitten constant verbruikt en dan weer aangevuld worden in het lichaam, is de consumptie ervan een terugkerend onderdeel van ons dagelijkse dieet. Daarom is het van belang dat de productiemethoden van zowel dierlijke als plantaardige eiwitten efficiënt en uiteraard  duurzaam zijn. Zowel op het gebied van efficiëntie als op het gebied van verduurzaming is er nog een wereld te winnen. Eiwitcampus faciliteert ondernemers en organisaties die deze uitdaging aangaan en wij hebben al wat mooie partijen in huis!

Wist je bijvoorbeeld dat een vruchtbare, goed gevoede landbouwgrond van belang is voor de vorming van volwaardige eiwitten in gewassen? En dat het stuifmeel dat honingbijen verzamelen eiwit bevat? Of wist je dat bierbostel, als reststroom van het bierbrouwproces, veel eiwit bevat en hoogwaardige veevoeding is? Dit zijn zo maar wat voorbeelden van activiteiten op onze Campus waar je bij de begrippen “eiwitproductie” en “circulaire landbouw” niet zo snel aan denkt.

Ontstaan Campus met meer dan landbouw

‘Ontwikkelen, innoveren en verbinden’ hebben de initiatiefnemers van het concept Eiwitcampus Beers gemeenschappelijk. Beiden in het Peelgebied opgegroeid, dus zoeken naar nieuwe mogelijkheden is hen niet vreemd. Marco en Dim vonden elkaar in het ambitieuze plan van eigenaar Marco om het voormalige K.I. station en Veeteeltmuseum in Beers te transformeren tot een opleidings-, onderzoeks-, en productiecentrum op het gebied van eiwitproductie en circulaire landbouw. De achtergrond vanuit de landbouw die zowel Marco als Dim bezitten, zetten zij nu graag in om innovaties in agro-food te faciliteren en begeleiden. Marco wat meer op een praktische wijze als ontwikkelaar/bouwer en Dim juist als verbindende factor tussen bedrijven en organisaties. Met behoud van het goede wat de landbouw door de jaren heen gebracht heeft, willen zij in Beers een nieuwe generatie alle ruimte geven om opnieuw te pionieren.

Naast een faciliterende functie voor bedrijven en organisaties heeft Eiwitcampus Beers de ambitie om in de nabije toekomst een volwaardige Campus te ontwikkelen met een educatieve functie waar behalve gewerkt, ook gewoond kan worden. De centraal gelegen locatie op een kwartiertje afstand van treinstation Cuijk en tegelijkertijd gelegen aan natuur- en recreatiegebied de Kraaijenbergse Plassen, is een plek waar iedereen zich snel thuis voelt. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Marco & Dim