Eiwitcampus beers

Discover the Eiwitcampus (Protein Campus)

Eiwitcampus Beers is an agricultural-related company where innovative ideas in the agro-food sector, especially in the field of protein production and circular agriculture, are shared and developed. In a historical, rural location in Land van Cuijk, also known as the Protein Valley, Eiwitcampus is an agricultural hotspot where companies and organizations enthusiastically collaborate on sustainable, future-proof food production systems.

Gluren bij de Zuiderburen: Agropolis Kinrooi

“Samen sterker staan in een wereld die om verandering vraagt.” Dat is waar Agropolis als incubator en bedrijvensite voor agrofood voor gaat. Gevestigd in Kinrooi, net over de grens in Belgisch-Limburg, is een agrarisch bedrijventerrein dat de vragen van morgen probeert te beantwoorden.

Top10 Eiwit Uitblinkers 2023

Wie zijn hoofdrolspelers in de eiwittransitie van het afgelopen jaar? Zo rond de jaarwisseling is het tijd om terug te blikken én vooruit te kijken. Een mooi moment voor lijstjes!

Europees Parlement wil eiwitten van eigen bodem een boost geven

Het Europees Parlement is akkoord met een nieuwe eiwitstrategie om de productie en consumptie van plantaardige eiwitten in Europa te verhogen. Het plan richt zich onder andere op biogas, samenwerkingen met boeren en etiketten die de ecologische voetafdruk van producten in beeld brengen.

Energieke voedselproducenten mét goed plan uit regio Nijmegen?

De toenemende vraag naar hernieuwbare energievormen vraagt naast innovatie ook veel ruimte. Agri-Energiepark Bijsterhuizen aan de A73 bij Nijmegen heeft die ruimte optimaal benut waardoor er ruim 7.000 huishoudens van energie worden voorzien, maar het mist nog een energieke voedselproducent die op dit Agri-PV park de uitdaging aan wil gaan. Ben jij of ken jij die persoon of organisatie? Lees dan snel verder!

Nieuwe Omgevingswet 1 januari 2024 in werking

De nieuwe Omgevingswet treedt 1 januari 2024 in werking! Wat houdt deze wet in en wat betekent dat precies voor bijvoorbeeld ondernemers en bedrijven? Eén wet, één nieuw omgevingsloket en duidelijke procedures waarbij binnen de regels meer ruimte is voor initiatieven. Maar hoe wordt dit gehandhaafd voor al lopende activiteiten en reeds ingezette procedures?

Twee deelnemers van Eiwitcampus Beers in Food100!

Multiphase Dryers én Basic Theory staan in de Food100 van 2023! De Food100-lijst is een lijst die bestaat uit 100 verduurzamers, vernieuwers en aanjagers die ons voedselsysteem verbeteren en bijdragen aan het oplossen van onze klimaat- en voedseluitdagingen. Onze partner AgriFood Capital maakte twee mooie video’s om Merlijn Chardon (Multiphase Dryers) en Do Bongers (Basic Theory Fine Fermented Foods) te verrassen met hun nominatie.

Twee keer zoveel peulvruchten eten

Naast een faciliterende functie voor bedrijven en organisaties heeft Eiwitcampus Beers de ambitie om in de nabije toekomst een volwaardige Campus te ontwikkelen met onder andere een educatieve functie. Vanuit dat oogpunt is kennisdeling een belangrijke pijler; zo helpen we elkaar verder! Ditmaal met informatie over plantaardige eiwitten vanuit magazine Wageningen World en het boek Our Future Proteins.

Open dag proeflocatie AgroProeftuin de Peel

Onze partner AgroProeftuin de Peel geeft agrarische ondernemers en andere vernieuwers de mogelijkheid samen te werken aan toekomstbestendige kringlooplandbouw in uitvoering. Zou je hier wel eens meer over willen weten? Dat kan! Op 7 juli organiseren zij namelijk een open dag op hun proeflocatie in Zeeland. Meld je nu aan via hun website voor één van de thematische rondleidingen.

World bee day 20 mei 2023: to bee or not to bee

World Bee Day is wereldwijd uitgeroepen door de Verenigde Naties om aandacht te vragen voor het belang van bijen op initiatief van Slovenië. Het wereldwijde initiatief World Bee Day wordt in Nederland georganiseerd/gecoördineerd door Stichting Bijenvrienden en de Bijenstichting.