Gluren bij de Zuiderburen: Agropolis Kinrooi

“Samen sterker staan in een wereld die om verandering vraagt”

Dat is waar Agropolis als incubator en faciliterend bedrijf voor de agrofoodsector voor gaat. Gevestigd in Kinrooi, net over de grens in Belgisch-Limburg, ligt een uitgestrekt agrarisch bedrijventerrein dat bijdraagt aan het beantwoorden van de (agrarische) vragen van morgen. Agropolis biedt niet alleen vierkante meters in het bedrijvenpark waar bedrijven zich kunnen vestigen, maar ook vierkante kilometers aan testveld. Dit alles om nieuwe ontwikkelingen uit te proberen én om hun partners en ‘bewoners’ op de hoogte te houden van nieuwe trends en mogelijkheden zoals precisielandbouw, milieuvriendelijke ongediertebestrijding.

Eiwitcampus Beers is op bezoek geweest bij deze campus in België, om even te gluren bij de buren. Onze collega’s van Agropolis in Kinrooi richten zich specifiek op landbouw, verbinden zich sterk met hun directe omgeving en timmeren al zo’n 20 jaar hard aan de weg. Én met resultaat: Agropolis is inmiddels een bloeiende campus, gedragen door mensen die van en met elkaar willen leren met als doel om de landbouw naar een hoger plan te tillen. In een innovatieve en inspirerende community huisvesten zich organisaties die bij Agropolis terecht kunnen voor de benodigde begeleiding. Dat varieert van vergunningsaanvragen tot en met het aanwenden van een netwerk.

Waar Eiwitcampus Beers nog wat meer in de kinderschoenen staat, vertelden Suzy, Kristof en Hubert met ervaring, passie en (terechte) trots over het wel en wee op hun levendige campus. Ook zij hebben, net als Eiwitcampus, de samenwerking gezocht met partners in een netwerk van faciliterende bedrijven met als doel hun communityleden of deelnemers met raad en daad te kunnen ondersteunen. Met de slogan ‘Morgen groeit nu’ laat Agropolis de land- en tuinbouwsector in Belgisch-Limburg groeien en bloeien!